Duurzaam ondernemen, we kunnen er niet omheen. Het World Economic Forum is kristalhelder: voor de problemen rondom onze leefomgeving, biodiversiteit en ecosystemen moeten we snel en doelgericht oplossingen vinden.

Betekenisvol en duurzaam ondernemen: hoe doe we dat en wat levert het op? En hoe vinden we een goede balans tussen het creëren van waarde voor alle stakeholders? Financieel, sociaal en ecologisch.

Duurzaam ondernemen was het onderwerp voor deze KAM contactdag bij Postillion Amsterdam op dinsdag 5 oktober jl. 

Deze boeiende KAM contactdag werd afgetrapt door Ruud Veltenaar, die zich inzet voor een betere wereld en een meer duurzame leefomgeving. Hij noemt zichzelf Progressor en is bekend van TED-talks over duurzaam ondernemen, en van het boek ‘Once upon a future’ uit 2020. Ruud is een spreker die duidelijk de samenhang en complexiteit van deze grote opgave wist te duiden. In simpele taal met concrete voorbeelden. Met pragmatische oplossing in het hier en nu.

Daarnaast waren er parallelsessies in 3 rondes:

  1. De EU Green Deal: alle ins en outs over de Europese Green Deal en de impact op bedrijven in Nederland.
  2. De Verkenning: methode om te komen tot duurzaamheid keuzes.
  3. Systemen: hoe kunnen normen en standaarden helpen duurzame doelstellingen te bereiken.

Ben je er de volgende keer ook bij? 

Door ruimte en tijd te maken om ervaringen te delen, leren we van elkaar en zorgen we samen voor een betere omgeving en een duurzame organisatie.

Meld je ook aan voor een volgende KAM contactdag en word lid.